Fjällräven Sälka 2

Sälka 2 är ett tunneltält för två personer, eller eg. en person kanske. Tre bågar, färgmatchade till sina respektive kanaler – två gula och en röd från DAC ”Featherlite NSL Green”. Ett reparationskit medföljer också. Med två extra bågbitar samt tältväv och lim – fin touch.

Att resa tältet tog mig 8 minuter. Känns lite småbökigt … Hade tidigare ett Hilleberg Unna som iofs var av kupoltyp, men det reste jag nog på 2-3 minuter. Sälka 2 kräver mer justeringar för att pitchas helt rätt. Väl uppe känns det stabilt och med stormlinorna (10 st) på plats står det stabilt även i hård vind. De två sista bilderna är tagna vid samma tillfälle. Hård vind (gäss på sjön och rejäla vågor) men tältet stog stabilt.

Det enda jag inte riktigt gillar är att man inte kan spänna tältduken vid kortsidorna. Justerbara spännen även där hade varit fint. Absiden är lagom stor och rymmer lätt en ryggsäck. Inuti tältet finns fyra st sidofack samt en tvättlina i taket, perfekt att hänga saker i. Ventilationen sker genom två ventiler i båda kortsidorna. Myggnät i dörröppningen ger också ventilation.

Spontant känns sömmar, passform och materialval av god kvalité.
Tiden får utvisa … Info

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s