Dared DV-80

Dared DV-80 ett stycke rörförstärkare, tämligen kompakt och tung, väger in på 18 kg. Måste börja med att hylla fjärrkontrollen som är helt av trä, inget nytt där kanske men med radiosändare, ingen IR-sändare alltså. Ger oöverträffad räckvidd och fungerar garanterat utmärkt även under soffkuddarna. Tämligen naken annars, fjärren styr enbart volym. På baksidan finns fyra ingångar som även på samma ställe väljs med liten ratt.

Jag ägde för väldigt länge sedan en Copland CTA 501 som om jag minns rätt lirade ihop med ett par Dynaudio Contour 1.1. Vill minnas ljudet som detaljerat med inte speciellt bastugnt. Iofs har Dynaudios stativare aldrig varit kända för att vara lättdrivna…

Dared DV-80 ihop med Dali 800 känns annorlunda, den mejslar fram rejält med bas. Men inte bara bas, det finns gott om dynamik, detaljer, pondus och energi. Ljudet känns på nåt sätt ändå väldigt köttigt och kraftigt. Dali 800 låter imponerande stora. Jocke Bergs röst träder fram fint och allt känns väldigt organiskt. Helt klart en av de roligare förstärkare jag lyssnat på.
  

  DV 80 Dared

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s